• Ergene'de 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı
  • Ergene'de 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı
  • Ergene'de 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı
  • Ergene'de 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı
Çorlu Güncel

Ergene'de 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

  • 21 Eylül 2017
  • 962 Kez Okundu

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik ünvanının verilişinin 96. yıldönümü ile 19 Eylül Gaziler Günü, Ergene ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Marmaracık Mahallesi Demokrasi Meydanında düzenlenen çelenk töreninin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören programı sona erdi.

Ergene Kaymakamlığı ve Ergene Belediyesi’nin 19 Eylül Gaziler Günü ve Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e  ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazilik’ unvanını verilişinin yıl dönümü münasebetiyle akşam yemeği  programı düzenlendi. Ergene genelindeki gazi ve şehit aileleri adına düzenlenen akşam yemeği programında milli birlik ve beraberliğe dikkat çeken  Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel,  şehit ve gazi aileleriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Yemek programında şehit ve gazi aileleriyle ilgilenerek hatırlarını soran Başkan Yüksel; “Yurdumuz topraklarını korumak ve savunmak için, üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek, en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen, şehit ve gazilerimiz her zaman onur kaynağımız olmuşlardır. Bu duygu ve düşüncelerle Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazi’ ünvanı verilişinin yıl dönümü olan bugün de başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimiz ile aramızdan ayrılarak ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlık ve esenlikler diliyorum” ifadelerine yer verdi.