• Çorlu Kom`dan Büyük Başarı
  • Çorlu Kom`dan Büyük Başarı
Çorlu Güncel

Çorlu Kom`dan Büyük Başarı

  • 20 Eylül 2017
  • 1080 Kez Okundu

Çorlu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin uyuşturucu ile mücadele kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalar vatandaşların takdiri ile karşılanıyor. 2017 yılının ilk 8 ayında uyuşturucu satıcılarına göz açtırmayan Çorlu KOM ekipleri, 2016 yılının istatistiklerinin üzerine çıkarak Türkiye ortalaması baz alındığında ilk sıralarda yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

8 ayda 70 uyuşturucu taciri tutuklandı

2017 yılının ilk 8 aylık istatistiklerine göre bu güne kadar 100`den fazla operasyona imza atan ekipler bu çalışmalar neticesinde 160 kişiyi yakaladı. Yakalanan bu şahısların 70`i tutuklanarak cezaevine gönderilirken birçok kişi de denetimli serbestlik uygulamasına tabi tutuldu. 2016 yılında ise yakalanan 108 kişiden 90`ı tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

2017 yılında 21 kilo toz uyuşturucu, 15 bin hap ele geçirildi

Çorlu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde bonzai, esrar gibi çeşitli muhteviyatlar da 21 Kilogram uyuşturucu madde, 15 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. 2016 yılında 5 kilogramın üzerinde bonzai ele geçiren Çorlu KOM ekipleri 2017 yılının ilk 8 ayında yüzde 150`lik artış sağlayarak 14 kilograma yakın uyuşturucu yakalayarak büyük bir başarıya imza attı. Geçtiğimiz yıl 1 kg eroin ele geçiren ekipler 2017 yılında bu oranı 3 kg`ın üzerine çıkardı.

Uyuşturucu satıcılarına büyük darbe

Çorlu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri personel sayısında ki yetersizliklere rağmen yakaladığı bu başarı kamuoyunda memnuniyet yarattı. Hıdırağa Mahallesinde Kore olarak bilinen ve uyuşturucu tacirlerinin yuvası olarak bilinen bu yere yapılan 100`den fazla operasyon kapsamında uyuşturucu satıcılarına büyük darbe vuruldu. Vatandaşlar Çorlu Emniyetinin özverili çalışmaları ile gençleri zehirleyen uyuşturucu satıcılarının rahat nefes alamadıklarını belirtirken; “Emniyetimiz gereken çalışmaları yapıyor. Adli makamlarımızın ve kaymakamlığımızın da etkin çalışmaları ile bu beladan kurtulacağız” dediler. Uyuşturucu ile mücadelenin sadece resmi kurumların çalışmalarından ibaret olmadığını belirten vatandaşlar; “Sivil toplum kuruluşları, aileler ve siyasi yapılar el birliği ile bu illetle mücadele etmelidir” diyerek düşüncelerini paylaştılar.