• Marmaraereğlisi Otobüs Terminali'nin Temeli Atıldı
  • Marmaraereğlisi Otobüs Terminali'nin Temeli Atıldı
Çorlu Güncel

Marmaraereğlisi Otobüs Terminali'nin Temeli Atıldı

  • 20 Eylül 2017
  • 932 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaraereğlisi'nde yapılacak olan Otobüs Terminali'nin temel atma töreni gerçekleşti.

Marmaraereğlisi otobüs terminali inşaatı temel atma törenine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanı sıra CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr.Tamer Dodurka, Dr. Kaan Gaytancıoğlu, Mehmet Zeki Gürcün, Fatih Ünsal ile daire başkanları katıldı.

Marmaraereğlisi’ne 50 Trilyon Liralık Yatırım

Temel Atma Töreninde ilk konuşmayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya gerçekleştirdi. Karakaya konuşmasında; “Otobüs terminalimiz zemin, bodrum kat ve birinci kat olmak üzere 3 aşamadan oluşuyor. 10 ay içinde tamamlanmasını planlıyoruz. Bunun yanında bağlı kuruluşumuz TESKİ olarak Marmaraereğlisi'ne yapmış olduğumuz yatırımlar 23 milyon liradır. Şuanda temelini atacağımız yatırım ile birlikte tamamlayacağımız okul dahil olmak üzere totalde Marmaraereğlisi'ne bu yıl sonuna doğru yapacağımız yatırım miktarı 50 trilyon olarak gerçekleşecektir.  Bu ilçenin ölçeği ve bütçe içerisinde Başkanımız Kadir Albayrak'ın Marmaraereğlisi'ne verdiği önemi göstermektedir” ifadelerine yer verdi.

 

Oral Karakaya'nın ardından konuşma yapan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan ise; “Bugün hem benim için hem de vatandaşlarımız için önemli bir gün. İlçemize yapılanlar burada yaşayan sizlerin hizmet alması açısından çok önemli. Ben ilk 1999 yılında göreve geldiğimde bizim bu bölgelerde yapılaşma yoktu. Buraya birçok okul kazandırdık. Yeniçiftlik Mahallesindeki su sıkıntısını giderdik.  Sağ olsun, çok çalışkan ve yatırım için koşturan bir büyükşehir belediye başkanımız var. Ben kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Belediye Başkanlarımızın her biri göreve geldikleri günden bu yana aynı heyecan ve şevkle çalışmaya devam ettiler. Bundan sonra da çalışacakları konusunda kendilerine kefilim.  Her ilçenin kendine göre özelikleri vardır. Marmaraereğlisi'nin özelliği de kış nüfusu ile yaz nüfusu arasında fark olmasıdır. Bundan dolayı ilçeye yatırım yaparken birkaç amacı güttük. Ben burada yazlıkçı kelimesini kaldırıyorum, buraya âşıklar var. Bütün Marmaraereğlisi'ne söylüyorum; hizmet süremizin sonunda vidanjörü kaldırmış olacağız.  Marmaraereğlisi'nden Süleymanpaşa'ya kadar her yere Mavi Bayrak almak istiyoruz. Bu sene de Sultanköy'den başlayarak Mavi Bayrak kazandıracağız. Mavi Bayrak'ı kazanmak zor, kaybetmek kolaydır. 11 İlçeye 11 Okul projemizin 10'uncu okulunu teslim edeceğiz. İsmi hakkında konuşurken Sayın Başkan ile aynı anda Mustafa Kemal Atatürk olsun dedik.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk günümüz Türkiye'sinde en çok ihtiyaç duyulan isimdir. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye'nin kalbidir, ilelebet atmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

"Modern Bir İlçe Görüyoruz"

Törende bir diğer konuşmayı gerçekleştiren CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü "Modernleşen, yenilenen, insanların mutluluk endeksinin arttığı bir Marmaraereğlisi görüyoruz. Tekirdağ 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra bu olgu elbette ki Sultanköy ve Yeniçiflik'i de içine aldı.  Nüfusu hızla artan bir ilçe? İlçemizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan otogar binasına kavuşuyoruz.  Özellikle yazın ulaşımın kolaylaşması açısından büyük ihtiyaçtı. Bu nedenle Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. İlçe belediyesi ile büyükşehir belediyesinin aynı pencereden bakması, konuşabilmesi, aynı hayat görüşünü savunması çok önemlidir. Bu noktada hizmetleri daha güçlü olur. Okul binasının kaba inşaatı bitmiş. Bizler sosyal demokrat belediyecilik anlayışına sahip olan insanlarız. Görev tanımlamamızın sınırı yok” dedi.

Marmaraereğlisi Otogarı Temel Atma Töreni yapılan konuşmaların ardından kesilen kurdele ile sona erdi.