• Yazları Sarıya Boyayacak, Geceleri Sahili Aydınlatıp Vatandaşlara Stüdyo Olacak
Tekirdağ

Yazları Sarıya Boyayacak, Geceleri Sahili Aydınlatıp Vatandaşlara Stüdyo Olacak

  • 08 Eylül 2017
  • 2271 Kez Okundu

Sarı gelin olarak adlandırılan ayçiçeğinin Tekirdağ’da sahile dikilen maketleri, kenti yazları sarıya boyayacak, geceleri sahili aydınlatıp vatandaşlara doğal stüdyo ortamı sunacak.

Doğanın sarı gelini diye tabir edilen ve hasat döneminde de Trakya’yı adeta sarıya boyayan ayçiçeğinin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa ilçesi sahiline maketleri dikildi. Yaz aylarında kenti sarıya bürüyen maketler, geceleri de sahili aydınlatacak. Öte yandan sahilde fotoğraf çekilmek için vatandaşlara stüdyo ortamı sunan ayçiçeğinin maketleriyle karşılaşan vatandaşlar, bol bol selfie çekilip, bunun Tekirdağ’ın bir simgesi olduğunu ifade ederek çok beğendiklerini söyledi.

"Güzel bir düşünce"
Maketlerin Tekirdağ için çok güzel bir görüntü olduğunu ifade eden Murat Yayla, "Kim düşünmüşse gerçekten güzel bir düşünce. Parkın peyzaj mimarı kimse gerçekten çok başarılı. Gerçekten çok yakışmış, çok hoş olmuş" dedi.
Ayçiçeğinin maketlerini çok beğendiğini dile getiren Emel Şentürk Göksoy’da, "Tekirdağ’ın simgesi olduğu içim gurur duyduk biz de. Önünde bol bol selfie çekildik" diye konuştu.
Sahile gezmeye çıktıklarını ifade eden Kadriye Şentürk isimli vatandaş ise ayçiçeği maketlerini görünce hemen selfie çekmeye karar verdiğini belirterek, "Çok güzel olmuş, çok beğendim. Onun için selfie yapmaya kalkıştık. Ne de olsa Tekirdağ’ın simgesidir" ifadelerini kaydetti.